Leicester City met Tielemans en Praet op hun plaats gezet door Liverpool

26-12-2019 22:51 Laatste update: 23:03
1

Liverpool heeft een grote stap gezet richting de titel in de Premier League. Op bezoek in het King Power Stadium werd Leicester City met 0-3 verslagen. Roberto Firmino kopte de gasten in de eerste helft op 0-1, James Milner en wederom Firmino beslisten de wedstrijd. Bij Leicester City stonden Youri Tielemans en Dennis Praet in de basis. Divock Origi viel in bij Liverpool.

De beginfase in deze Premier League-topper was slordig van beide kanten. Liverpool kwam naarmate de eerste helft vorderde beter in de wedstrijd en wist Jamie Vardy goed onschadelijk te maken. De spits van Leicester kwam niet verder dan negen balaanrakingen in het eerste bedrijf. Na een halfuur spelen was het Firmino die de gasten uit Liverpool op 0-1 kopte. De Braziliaan stond volledig vrij na een geweldige voorzet van Trent Alexander-Arnold en kopte via Kasper Schmeichel raak.

De thuisploeg werd nauwelijks gevaarlijk en na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Liverpool was de gevaarlijkste ploeg, maar het duurde lang voordat de ploeg de wedstrijd besliste. Het was Milner die vanaf de strafschopstip de 0-2 maakte: na een ongelukkige handsbal van Çağlar Söyüncü schoot hij de 0-2 achter Schmeichel.

Liverpool had vervolgens niet veel tijd nodig om de wedstrijd te beslissen. Binnen een paar minuten lagen ook de 0-3 en 0-4 achter Schmeichel in het net. Firmino maakte zijn tweede na - wederom - een goede voorzet van Alexander-Arnold en het was de vleugelverdediger die zelf voor het slotakkoord zorgde. Hij schoot de bal na een mooie aanval hard in het Leicester-doel.

De mannen van Jürgen Klopp zetten dus een belangrijke stap in de strijd om de titel. De voorsprong op Manchester City is nu dertien punten voor op Leicester en veertien op City, dat vrijdag nog in actie komt tegen Wolverhampton Wanderers.