Spurs mist drie geschorste spelers tegen Norwich: 'Is compleet oneerlijk'

Spurs mist drie geschorste spelers tegen Norwich: 'Is compleet oneerlijk'

26-12-2019 23:15

José Mourinho heeft zich kritisch uitgelaten over het speelschema in de Premier League. De Portugese oefenmeester vindt het een 'misdaad' dat de teams in Engeland zo vaak in actie moeten komen rond de jaarwisseling.

"Als je controleert wat voor afstanden mijn spelers afleggen en met welke intensiteit ze dat doen... Als je dit vertelt aan iemand die fysiologie begrijpt, is het een misdaad dat ze op 28 december alweer in actie moeten komen", foetert de coach na afloop van de wedstrijd, geciteerd door CNA. "Het is tegen elke regel, maar dat is hoe het is en er zijn nu zelfs drie spelers geschorst bij ons, het is compleet oneerlijk."

Het was ondanks de 2-1 overwinning van Spurs op Brighton een verdrietige kerstperiode voor Mourinho, die zijn hond verloor. "Om eerlijk te zijn, het was een verdrietige periode omdat mijn hond is overleden en mijn hond is m'n familie. Maar we moeten verder."

Zaterdag speelt Tottenham tegen Norwich City, maar het kan daarbij dus geen beroep doen op Moussa Sissoko, Harry Winks en Son Heung Min vanwege schorsingen.