Lamptey wil na Anderlecht ook samenwerken met PSV: 'Veel kwaliteit in Ghana'

Lamptey wil na Anderlecht ook samenwerken met PSV: 'Veel kwaliteit in Ghana'

26-12-2019 21:25

Nii Lamptey keerde zaterdagavond tijdens de wedstrijd tussen PSV en PEC Zwolle terug naar Eindhoven, waar hij in het seizoen 1993/1994 actief was. De Ghanees heeft zijn eigen voetbalschool in zijn geboorteland en hoopt samen te gaan werken met PSV. Dat verklaarde hij afgelopen weekend ook bij RSC Anderlecht, waar hij op bezoek was tijdens de match tegen KRC Genk.

"Dat zou veel zaken samenbrengen, want ik zou graag samenwerken met PSV", begint Lamptey in gesprek met PSV TV. "Ik denk dat er veel kwaliteit is in Ghana, waar ik PSV graag mee zou willen helpen. Ook omdat PSV mij veel heeft gebracht, zeker na mijn periode bij Anderlecht."

De verwachtingen rondom Lamptey waren hooggespannen toen hij arriveerde in Eindhoven. "Toen ik bij PSV kwam werd ik gezien als de opvolger van Romario", vervolgt hij met een lach. "Ik scoorde tien tot veertien doelpunten, dat was niet makkelijk. Maar het was mooi om te zien hoe de fans me altijd hebben gesteund. Maar ook de steun en hulp van Aad de Mos is altijd heel belangrijk geweest. Ik ben trots op wat PSV voor me heeft gedaan."