Club Brugge sluit het jaar af met klinkende overwinning tegen Zulte Waregem

26-12-2019 19:50 Laatste update: 20:03
16

Club Brugge heeft het jaar afgesloten met een makkelijke overwinning tegen Zulte Waregem. De troepen van Philippe Clement wonnen op eigen veld met 4-0, onder andere dankzij twee goals in twee minuten van David Okereke.

De eerste helft in het Jan Breydelstadion had weinig om het lijf. De thuisploeg ging wel met een verdiende voorsprong de rust in. Club Brugge sloeg toe op het halfuur. Na balverlies van Baudry kwam de bal bij Schrijvers en die bereikte Diatta aan de tweede paal. De Senegalees gleed zijn vijfde competitiegoal binnen: 1-0.

Zulte Waregem begon met meer grinta aan de tweede helft. We kregen plots een wedstrijd te zien, tot Okereke mocht invallen. De vervanger van Dennis maakte een grootste entree. Okereke stond twee minuten op het veld toen hij een hoge bal van Rits knap meenam, Baudry in de wind zette en Bossut het nakijken gaf voor de 2-0.

De supporters van Blauw-Zwart waren amper uitgejuicht en er stond al 3-0 op het scorebord. En opnieuw was Okereke de doelpuntenmaker van dienst: na een knappe controle op een pass van Vanaken kapt hij Bürki simpel uit en met een heerlijke knal in de kruising versloeg hij Bossut. Van een gouden wissel geproken.

Even later mocht Vormer aanleggen voor een vrije trap. De Nederlander zag zijn schot uiteenspatten op de lat. Het leek een lastige tweede helft te worden, maar de thuisploeg had zijn schaapjes op het droge. Zulte Waregem kwam er niet meer aan te pas en moest in de toegevoegde nog een vierde doelpunt slikken. Vormer scoorde zijn eerste doelpunt in de competitie.