'Mertens zegt nee tegen Dortmund en wil toch bij Napoli blijven'

'Mertens zegt nee tegen Dortmund en wil toch bij Napoli blijven'

26-12-2019 12:00 Laatste update: 12:04
3

La Gazzetta dello Sport pakt donderdag uit met een opvallend gerucht over Dries Mertens. Hij zou een aanbieding van Borussia Dortmund hebben afgeslagen. Hij aast namelijk op een langer verblijf bij Napoli.

Mertens heeft nog een contract tot volgende zomer en kan dus goedkoop vertrekken bij de Italianen. Dortmund wilde daarvan profiteren, maar kreeg een njet van Mertens. Met Axel Witsel en Thorgan Hazard heeft Dortmund nu al twee Rode Duivels aan boord.

Mertens hoopt nog op een nieuw contract bij Napoli, waar hij nu al zes jaar aan de slag is. Ook coach Gennaro Gattuso zou maar wat graag Mertens houden, want hij is een publiekslieveling in Napels.

Nu ligt de bal in het kamp van Aurelio De Laurentiis. De voorzitter heeft een moeilijke relatie met de spelersgroep en wil vooralsnog niet ingaan op de looneisen van Mertens. Mertens kan nog een contract van twee seizoenen krijgen aan vier miljoen euro per jaar, maar dat vindt Mertens niet voldoende. Mertens wordt ook gelinkt aan Inter: dat kan voor druk op de ketel zorgen bij Napoli.