UPDATE: 'Middenvelder niet op weg naar Club Brugge, maar naar Flamengo'

UPDATE: 'Middenvelder niet op weg naar Club Brugge, maar naar Flamengo'

26-12-2019 09:02 Laatste update: 27-12-2019 20:26
8

Club Brugge mag terugblikken op een goede eerste seizoenshelft waarin het kon overwinteren in Europa en de Croky Cup. Daarnaast strijdt het ook nog voor de titel. Dat zorgt voor een drukke kalender de komende maanden. Daar wil men bij Blauw-Zwart al op anticiperen met een nieuwe aanwinst.

Club Brugge zoekt naar een nieuwe spits, maar ook op het middenveld komt er mogelijk nog versterking bij. Bij Le 10 Sport valt te lezen dat Club Brugge opnieuw denkt aan Thiago Maia, die afgelopen zomer al werd gelinkt aan de Bruggelingen. De Braziliaan koos ervoor om bij Lille OSC te blijven, maar daar komt de verdedigende middenvelder amper aan de bak.

Club Brugge wil dan ook profiteren van die situatie en hoopt Maia komende winter toch naar Brugge te halen. Daarvoor zal het echter diep in de buidel moeten tasten. Zo verlangt Lille OSC een pittige som voor Maia. Het betaalde zelf veertien miljoen voor de Braziliaan en wil daar nu nog de helft voor terugkrijgen. Naast Club Brugge toont naar verluidt ook de Braziliaanse topclub Flamengo interesse.

Bij Blauw-Zwart zal Maia de strijd moeten aangaan met Mats Rits en Eder Balanta, die in de weegschaal liggen voor een plekje op het middenveld. Balanta lijkt echter blessuregevoelig te zijn, terwijl er bij Club Brugge naast Rits ook geen echt alternatief is voor Ruud Vormer. Met Maia kan er dan ook een nodige kwaliteitsinjectie in de breedte bijkomen.

Update: De kans dat Club Brugge Maia gaat aantrekken, is klein. Volgens Eurosport gaat Flamengo de middenvelder huren. De Braziliaanse topclub zou ook een aankoopoptie hebben versierd op Maia.