'Genk en Anderlecht krijgen twee concurrenten minder voor Play-Off 1'

'Genk en Anderlecht krijgen twee concurrenten minder voor Play-Off 1'

25-12-2019 11:01 Laatste update: 11:10
4

Met nog tien wedstrijden te gaan is de reguliere competitie voor twee derden afgerond. Er kan stilaan gekeken worden naar het einde van het seizoen, met uiteraard nog een spannende strijd om Play-Off 1. Wie haalt het?

Club Brugge, Antwerp en KAA Gent lijken al zeker van een plek. Ook voor Standard en Charleroi is de kans bijzonder groot dat ze in de top zes eindigen. Dat betekent dus dat er nog maar één plekje over blijft. Zulte Waregem, KRC Genk, Anderlecht, KV Mechelen en Moeskroen zullen daarvoor moeten strijden. Volgens Marc Degryse maken die laatste twee ploegen alvast geen kans.

"Hun trainers (Vrancken en Hollerbach, red.) verdienen een pluim voor het goede werk, maar met die ploegen hou ik toch het minste rekening om Play-Off 1 te halen", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "In mijn ogen komen ze net wat kwaliteit tekort als het er echt om draait. KV Mechelen zou al tevreden zijn als ze in de linkerkolom eindigen, en dat geldt zeker en vast voor Moeskroen", analyseert Degryse.

Mooi parcours
Hij heeft toch heel wat lof voor beide ploegen. "Voor het seizoen dachten we dat Moeskroen na het vertrek van Storck en enkele spelers die het na Nieuwjaar zo goed deden tegen de degradatie zou vechten. En KV Mechelen kwam uit 1B. Beide clubs hebben dus al een fantastisch parcours afgelegd na twee derde van de competitie."

"Ze kunnen ook vrijuit voetballen en moeten niet naar het klassement kijken, maar in the long run zie ik ze met die kern en kwaliteiten niet de top 6 halen. Als Vrancken daarin met KV Mechelen toch slaagt, zou ik dat nog meer een stunt van formaat vinden dan de bekerwinst vorig seizoen", besluit Degryse.