Wolf: Als we spelen zoals in Anderlecht, dan geef ik Genk nul procent kans

Wolf: "Als we spelen zoals in Anderlecht, dan geef ik Genk nul procent kans"

24-12-2019 17:48 Laatste update: 17:48
6

KRC Genk speelt donderdag tegen Eupen zijn laatste kans voor de winterbreak. Dan krijgt coach Hannes Wolf de gelegenheid om enkele weken rustig te werken met zijn nieuwe groep. Veel trainers dromen van versterking in januari, maar de Duitser vraagt er niet om.

"We praten nooit over posities en namen. Goede nieuwe spelers vinden in de winterstop is niet makkelijk, maar het is altijd de verantwoordelijkheid van de club om te zoeken naar de best mogelijke kern", vertelde Wolf dinsdagnamiddag volgens Het Laatste Nieuws tijdens een persconferentie. "Genk heeft in het verleden bewezen sterk op de transfermarkt te zijn en spelers goed te ontwikkelen."

Wolf moet wel hopen dat sterkhouders als Samatta of Berge niet vertrekken. "Ik vrees dat niet. Ik heb daar geen signalen van", aldus Wolf. Na de winterstop moet Genk aan een serieuze inhaaljacht beginnen om Play-Off 1 te halen. "Daarom is het belangrijk nu tegen Eupen te winnen, om aansluiting te zoeken bij de topzes. Het is duidelijk dat we alleen kans op Play-Off 1 maken als we echt goed collectief presteren. Als we spelen zoals in Anderlecht, dan geef ik Genk nul procent kans", besloot Wolf.