ADO stelt verrassende naam aan om crisis te bezweren: Pardew verlaat Engeland

ADO stelt verrassende naam aan om crisis te bezweren: Pardew verlaat Engeland

24-12-2019 11:11 Laatste update: 11:21
1

ADO Den Haag bevestigt de komst van Alan Pardew. De Engelse trainer tekent een contract tot het einde van het seizoen in Den Haag en neemt Chris Powell mee als zijn assistent.

Dat meldt ADO Den Haag via officiële kanalen. Algemeen directeur Mo Hamdi is tevreden met de komst van de ervaren trainer. "We zijn erg blij met de aanstelling van Alan, die zijn sporen verdiend heeft in het Engelse voetbal. Hij beschikt over veel ervaring en dat is belangrijk in de huidige situatie. Tijdens de gesprekken zijn we zeer enthousiast geraakt over de voetbalvisie van Alan en de manier waarop hij de weg omhoog denkt te kunnen vinden met ADO Den Haag."

Pardew zelf heeft er zin in om aan de slag te gaan in Den Haag. "Ik ben blij dat ik in de zoektocht naar een nieuwe uitdaging ben uitgekomen bij ADO Den Haag", vertelt de manager. "Het is een mooie en warme club, waar alles begint met werklust en passie. De ploeg zit in een moeilijke periode, maar we gaan er alles aan doen om het tij te keren. Dat moeten we met z’n allen doen. Met de spelers, de staf, het personeel en de fans. Samen gaan we voor een comeback."

Pardew neemt Powell mee naar zijn nieuwe club. Over het Kanaal deed de Brit heel wat ervaring op, bij onder meer Southampton FC, Newcastle United en Crystal Palace. Nu moet Pardew ADO dus uit het slop trekken. De club uit Den Haag staat pas zeventiende in de Eredivisie, met dertien puntjes. Daarmee bezet het momenteel een rechtstreekse degradatieplaats.