KV Mechelen grijpt zelf extra hard in tegen fan die Hitler-groet bracht in stadion

KV Mechelen grijpt zelf extra hard in tegen fan die Hitler-groet bracht in stadion

24-12-2019 10:47 Laatste update: 11:06
5

KV Mechelen heeft één van haar supporters een stadionverbod van zeventien maanden opgelegd. De man in kwestie werd eerder al door het gerecht veroordeeld tot drie maanden stadionverbod. Alles draait rond de racistische uitlatingen richting Marco Ilaimaharitra in het duel tegen Sporting Charleroi (2-2).

In het slot van die match ging Ilaimaharitra plots volledig door het lint. De middenvelder van Charleroi beweerde dat hij racistisch aangevallen werd door een man in het publiek. Dat bleek inderdaad het geval geweest te zijn. Een supporter van KV Mechelen had racistische kreten naar het hoofd van Ilaimaharitra geslingerd. Bovendien bracht hij een opvallende Hitler-groet.

Dat liet KV Mechelen niet zomaar gebeuren. In samenwerking met de politie van zone Mechelen-Willebroek werd de beschuldigde opgespoord en opgepakt. Het parket legde hem dus al een straf op, maar dat vindt KVM niet voldoende. Malinwa legt de fan nog eens veertien maanden extra stadionverbod op, goed voor zeventien maanden in totaal. Overigens riskeert de man ook nog een celstraf.

KV Mechelen vindt haar eigen initiatief niet meer dan normaal. "De persoon in kwestie is herkend geweest door de speler van Charleroi en andere getuigen", reageert KVM bij Sport/Voetbalmagazine. "We hebben een gesprek met hem gehad. Als familiale club moeten wij een krachtig signaal geven en een strenge straf opleggen."