'Club Brugge en Galatasaray bereiken akkoord: Diagne verlaat Blauw-Zwart'

'Club Brugge en Galatasaray bereiken akkoord: Diagne verlaat Blauw-Zwart'

24-12-2019 09:00 Laatste update: 09:01
30

Club Brugge is verlost van Mbaye Diagne (27). De Senegalese aanvaller keert na de winterstop niet meer terug naar het Jan Breydelstadion. Zo komt er al na vier maanden een einde aan de huurovereenkomst met Galatasaray.

Wel zal Club Brugge het volledige huurbedrag betalen aan de Turken, aldus Hurriyet. Normaal gezien huurde Blauw-Zwart Diagne tot het einde van het seizoen mét aankoopoptie. Maar meer dan een half seizoen in het Jan Breydelstadion zit er niet in voor Diagne, die zelf al enkele weken flirtte met een terugkeer naar Galatasaray.

Philippe Clement zette Diagne na de penaltyfarce tegen PSG naast de selectie. Nadien liet de aanvaller zich ook nog negatief opmerken met allerlei berichten op Instagram. Club Brugge heeft dan ook al genoeg gezien. Diagne keert na de winterstop terug naar Galatasaray, daar waar de Senegalees vorig seizoen topschutter werd in de Turkse Süperlig.

Nieuwe spits
Door het vertrek van Diagne komt er bij Club Brugge plaats vrij voor de komst van een nieuwe spits. Christian Benteke en Michy Batshuayi werden al genoemd, net als Yohan Boli en Igor De Camargo. Afwachten wie Vincent Mannaert uit zijn hoed tovert.