Lukaku over doelpunten maken in de Serie A: Cristiano had mij gewaarschuwd

Lukaku over doelpunten maken in de Serie A: "Cristiano had mij gewaarschuwd"

23-12-2019 23:01
29

Dat Romelu Lukaku potten breekt bij Inter is ondertussen welbekend. Dat het zo goed zou gaan had hij misschien zelf niet verwacht. Hij werd namelijk gewaarschuwd door niemand minder dan Cristiano Ronaldo.

Zo citeert The New York Times een anekdote van Lukaku. "Cristiano had mij verteld dat de beste verdedigers van de wereld in de Serie A rondlopen. Hij vertelde me dat hij overal had gescoord maar dat Italië zonder twijfel de moeilijkste plaats was om doelpunten te maken."

Ronaldo scoorde vorig seizoen nochtans 21 doelpunten in de Serie A, geen onaardig aantal maar toch aan de lage kant voor zijn standaarden. "Als iemand als Ronaldo zegt dat het moeilijk scoren is dan is het ook écht moeilijk", wist Lukaku daarover te vertellen.

Onze landgenoot maakte ook de vergelijking met Engeland. "Ik vind het hier moeilijker dan in Engeland. Alles is hier net een tikkeltje intenser, maar zo heeft elk land zijn manier van spelen", aldus Lukaku die ondertussen ook vloeiend Italiaans spreekt. "Niemand spreekt hier nog Engels tegen mij", lacht hij.