Vreven hekelt Lokeren-spelers na wanprestatie: Dit is ongezien en onverklaarbaar

Vreven hekelt Lokeren-spelers na wanprestatie: "Dit is ongezien en onverklaarbaar"

23-12-2019 16:47

Sporting Lokeren staat troosteloos laatste in de Proximus League. De degradant uit 1A is op weg om voor het tweede jaar op rij te degraderen. Lokeren-trainer Stijn Vreven was na de 0-4 nederlaag tegen KV Westerlo bijzonder streng voor zijn team.

"Dat je een gebrek aan kwaliteit hebt, is nog niet zo erg. Dat is niet enkel op voetbaltechnisch vlak, maar ook op andere dingen komen wij te kort. Maar dat moet je dan compenseren met een groot hart en met passie. En dat doen wij niet. Je kan verliezen, maar niet op deze manier”, aldus de teleurgestelde Lokeren-trainer voor de camera van Proximus TV.

Zo hekelt Vreven vooral de mentaliteit van zijn team. Een nieuwe degradatie wordt zo steeds realistischer voor Lokeren. "Ik dacht dat wij niet dieper konden zinken, maar de realiteit is dat we nu ons nu al bijna moeten gaan richten op de Play-Downs. Dat beseffen we met z’n allen, maar als je zulke prestaties neerzet, gaan wij daarin geraken."

Vreven zal dan ook kuis houden binnen de spelersgroep, zo kondigt hij zelf aan. "Dit is ongezien en onverklaarbaar voor mij. Vorige week speel je met zo veel lef en druk vooruit op Union en nu durf je in eigen huis de middenlijn niet overkomen. Ik ga enkel doorgaan met de spelers die wel hun kop ervoor leggen, want dat heb ik tegen Westerlo totaal gemist."