KAA Gent-verdediger Ngadeu onder de indruk: “De grootste match uit mijn carrière”

KAA Gent-verdediger Ngadeu onder de indruk: “De grootste match uit mijn carrière”

23-12-2019 15:44 Laatste update: 15:44
16

Michael Ngadeu speelde een beresterke wedstrijd tegen leider Club Brugge (1-1). Na afloop reageerde de verdediger tegenover Het Laatste Nieuws.

"Dat mijn match goed was? Daar geef ik je gelijk in, maar uiteraard staat de teamprestatie daar nog boven", begint Ngadeu. “Het was een zeer intense partij, met lastige, vinnige spitsen tegenover me. Zulke jongens als Dennis moet je een beetje ruimte geven, anders zijn ze je meteen voorbij.”

Ngadeu was geconcentreerd en speelde sterk tegen Club Brugge. “Rustig opvangen en toeslaan op het juiste moment is de boodschap”, gaat de verdediger verder. “Ik heb op geen enkel moment de concentratie verloren en ben de hele partij waakzaam gebleven."

Ngadeu was onder de indruk van de omstandigheden. "Dit is één van de grootste wedstrijden in de Jupiler Pro League, en ik geloof zelfs dat het de grootste match was uit mijn carrière. Die intensiteit voel je aan alles, er hing elektriciteit in de lucht. Ik had nooit verwacht dat een match in de Belgische competitie zo'n kippenvel kon geven."

Simon Deli
Ngadeu zag dat Club Brugge-verdediger Deli geraakt werd aan het hoofd. "We hebben drie jaar samen bij Lille doorgebracht, hij is als een broer voor me. We horen elkaar meermaals per week. Het zou onmenselijk van me zijn, mocht ik me op zo'n moment geen zorgen maken. Zulke dingen overstijgen de wedstrijd. We doen allemaal ons werk, maar Simon Deli is familie, dat is belangrijker."