Juventus verliest finale tegen Lazio en grijpt naast Italiaanse Supercup

22-12-2019 19:43

Juventus heeft de finale om de Italiaanse Supercup verloren. In het King Saud University Stadium in Riyadh was SS Lazio met 1-3 te sterk.

De wedstrijd werd niet op Italiaanse, maar op Saoedische bodem gespeeld. Juventus stichtte het eerste gevaar, maar Lazio kwam na een kwartier op voorsprong. De bal viel plots voor de voeten van Luis Alberto, die vanaf een meter of elf  snoeihard raak schoot. Juve kreeg via Cristiano Ronaldo en Paulo Dybala kansen om gelijk te maken, terwijl Joaquin Correa namens Lazio dichtbij was. Vlak voor het rustsignaal maakte Dybala gelijk. Een schot van Ronaldo werd nog gekeerd, maar de rebound was voor de Argentijn.

Lang werd er in de tweede helft weinig gecreëerd. Pas toen de slotfase aanbrak leken beide ploegen weer wat gas te geven. Lazio kwam een kwartier voor tijd op voorsprong toen Senad Lulic schitterend raak schoot nadat een ploeggenoot een voorzet verlengde.

Lazio leek de wedstrijd te beslissen, maar de 1-3 werd vanwege buitenspel afgekeurd. Grote kansen op de gelijkmaker kreeg Juventus daarna niet meer. Rodrigo Bentancur kreeg in de blessuretijd nog een rode kaart. In de allerlaatste minuut maakte Danilo Cataldi er nog 1-3 van.