Lokeren zakt steeds dieper weg, Westerlo wint afgetekend op Daknam

22-12-2019 17:50 Laatste update: 18:14
1

Het begint er steeds slechter uit te zien voor Sporting Lokeren. De Waaslanders verloren zondagnamiddag op eigen veld met 0-4 van KVC Westerlo. De troepen van Stijn Vreven blijven daardoor onderin bengelen in de Proximus League.

De wedstrijd op Daknam begon redelijk dramatisch voor de thuisploeg. Halfweg de eerste helft stond een effciënt Westerlo al 0-2 voor. Vetokele tekende in de rebound voor het openingsdoelpunt, Buyl tikte na een snelle counter het tweede doelpunt binnen.

Ook na de rust was Lokeren niet bij de les. De tweede helft was amper drie minuten bezig toen Abrahams de 0-3 maakte na een slechte tussenkomst van Verhulst. De thuisploeg lag helemaal tegen de mat na het derde doelpunt en kon nooit een vuist maken.

Westerlo was baas en tikte de wedstrijd gewoon uit. Vetokele zette in de slotfase de 0-4 eindstand op het scorebord. De ploeg van Bob Peeters doet een goede zaak met deze overwinning. Westerlo springt over Union naar de derde plaats in het algemeen klassement in 1B en blijft op koers om mee te doen in Play-Off 2.

In de tweede periode staan de Kemphanen wel pas zesde. Voor Lokeren ziet de situatie er steeds slechter uit. De ploeg van Stijn Vreven blijft laatste in het algemeen klassement en ook in de tweede periode staan de Waaslander helemaal onderin.