Clement vloekt op 'modderpoel': In Brugge regende het even veel, veld is perfect

Clement vloekt op 'modderpoel': "In Brugge regende het even veel, veld is perfect"

22-12-2019 16:47
21

Club Brugge gaf een 0-1-voorsprong uit handen op bezoek bij KAA Gent: 1-1. Na een gelijkopgaande wedstrijd kunnen beide ploegen best tevreden zijn met dat puntje. Philippe Clement was erg lovend over de prestatie van zijn troepen in de Ghelamco Arena.

"Ik denk dat het logisch is dat wij meer tevreden zijn, omdat je tien punten voor staat met nog een wedstrijd minder", schat Clement bij Play Sports het gevoel in na de puntendeling. "Gent wilde heel hard profiteren van die wedstrijd op donderdag. Dat zag je ook in de match, daar had ik mijn jongens voor verwittigd. Je wist dat ze furieus zouden starten om ons pijn te doen en te profiteren van die vermoeidheid."

"Mijn spelers zijn daar goed mee omgegaan. Ze hebben hard gewerkt. Dat eerste half uur was Gent sterker, maar zonder echt uitgespeelde kansen, vooral schoten van afstand. In dat laatste kwartier zijn wij er terug bijgekomen. Dan zag je al vermoeidheid bij Gent. De tweede helft zijn we dan beter beginnen voetballen en hebben we de beste kansen en het beste veldspel gehad. En zelfs de beste fysieke toestand, want je zag veel meer vermoeidheid bij hen. Hier staat dus een heel trotse coach over de prestatie die mijn groep geleverd heeft, niet enkel op mentaal vlak, maar ook fysiek", besluit Clement zijn lofrede.

Wissel Tau
Over de slechte staat van het terrein liet Clement zich ook uit. "Vandaag waren er omstandigheden waar we niet op gerekend hadden. We zijn hier terechtgekomen in een modderpoel, waar er weinig gevoetbald kan worden over de grond. Er waren heel veel duels met fysieke kracht, heel veel lijf-aan-lijf-gevechten. Dat was niet voorzien. Wij hebben even veel regen gehad, maar in Jan Breydel ligt het nog altijd perfect", deelt Clement een kleine sneer uit.

Opmerkelijk moment was de vroege wissel van Percy Tau. De Zuid-Afrikaan moet al na 35 minuten plaatsruimen voor Charles De Ketelaere. "Ik had die wissel misschien voor de match moeten doorvoeren", steekt Clement de hand in eigen boezem. "Percy had het gewoon heel moeilijk op dat soort veld, dat is niet zijn voetbal. Vandaar die wissel, omdat we voorin te weinig de bal konden bijhouden. Dan is het gemakkelijk voor een tegenstander om je onder druk te blijven zetten."