Vadis blijft achter met dubbel gevoel: Drie punten zouden niet gestolen zijn

Vadis blijft achter met dubbel gevoel: "Drie punten zouden niet gestolen zijn"

22-12-2019 16:35
17

KAA Gent en Club Brugge hebben de punten gedeeld in de topper van de twintigste speeldag. Even zag het er benard uit voor de Buffalo's toen Emmanuel Dennis Club rond het uur op voorsprong bracht. Uiteindelijk wist Vadis Odjidja nog gelijk te maken: 1-1. Die uitslag zadelt hem met een dubbel gevoel op.

Voor Vadis was het pas zijn tweede doelpunt van het seizoen. "Iets te weinig naar mijn zin", lacht de middenvelder flauwtjes bij Play Sports. "Het is wel een belangrijke goal vandaag. Ik ben toch blij dat we terug op gelijke hoogte zijn gekomen, nadat we een hele goede wedstrijd hebben gespeeld. Het zou spijtig zijn mochten we hier vandaag verliezen", aldus Vadis.

Met wat geluk had Gent Club zelfs kunnen vloeren. "Als we deze wedstrijd hadden gewonnen, zou het niet gestolen geweest zijn", oordeelt Vadis. "De tweede helft hadden we een paar hele mooie afstandsschoten en een bal op de lat (van Sven Kums, nvdr.). Het zou dus niet gestolen geweest zijn, maar het is wat het is. Nu moeten we tevreden zijn met een gelijkspel."

Nog één keer knallen
Voor Gent was de Slag om Vlaanderen de laatste thuiswedstrijd van 2019. Nu rest er nog één opdracht: een verplaatsing naar Standard Luik op tweede kerst. "Het zijn belangrijke wedstrijden", beseft Vadis. "Iedereen staat dicht bij elkaar daar bovenaan. Het is altijd goed om te winnen tegen een rechtstreekse tegenstander. Elke wedstrijd moet gespeeld worden. We gaan zorgen dat we klaar zijn voor donderdag."

Tegen Club Brugge kon Gent eindelijk nog eens rekenen op Jonathan David. Het goudhaantje zat de voorbije weken in zijn thuisland Canada na de plotse dood van zijn moeder. David was meteen van waarde met een assist. "Zeker, ik denk dat we hem gemist hebben toen hij er niet was", geeft Vadis toe. "We begrepen natuurlijk waarom hij er niet was. Iedereen steunde hem. We zijn blij dat hij er opnieuw bij is en dat hij belangrijk is voor ons team."