Pijnlijk voor Tau: Clement haalt Zuid-Afrikaan nog voor rust in Gent naar de kant

Pijnlijk voor Tau: Clement haalt Zuid-Afrikaan nog voor rust in Gent naar de kant

22-12-2019 15:05 Laatste update: 15:15
17

De Slag om Vlaanderen tussen KAA Gent en Club Brugge is volop aan de gang. Na een felle openingsfase van Gent viel de partij stil. Opvallend genoeg komen de bezoekers uit Brugge nauwelijks in hun spel. Dat heeft Percy Tau moeten bekopen.

Club kreeg in het eerste half uur geen poot aan de grond in de Ghelamco Arena. Na 35 minuten kon Philippe Clement het niet langer aanzien. De trainer van Club besloot om Tau nog voor de pauze naar de kant te halen. Hij werd afgelost door jeugdproduct Charles De Ketelaere.

Pijnlijk voor Tau, die in het seizoensbegin nog over de Belgische velden dartelde. De laatste weken loopt het echter heel wat minder. De Zuid-Afrikaan liep er vanzelfsprekend ook wat beteuterd bij toen hij het terrein verliet. Hij verdween meteen in de catacomben van de Ghelamco Arena.

Vooraf hoopte Clement dat Tau en Emmanuel Dennis de Gentse achterhoede pijn konden doen met hun snelheid en dribbelvermogen. Beide aanvallers kwamen in het eerste derde van de wedstrijd echter amper aan de bal. Met De Ketelaere wil Clement hoogstwaarschijnlijk meer controle krijgen op het middenveld.