'Nieuwe Neuer' Nübel vertrekt bij Schalke 04 en is 'akkoord met Bayern'

'Nieuwe Neuer' Nübel vertrekt bij Schalke 04 en is 'akkoord met Bayern'

22-12-2019 14:08

Alexander Nübel vertrekt aan het einde van het seizoen transfervrij bij Schalke 04. De club uit Gelsenkirchen is er niet in geslaagd om het aflopende contract van de 23-jarige doelman te verlengen, laat het weten in een verklaring. Nübel vertrekt zo goed als zeker naar Bayern München.

Nübel staat te boek als de kroonprins van het Duitse keepersgilde en wordt in eigen land zelfs 'de nieuwe Neuer' genoemd. Volgens TZ en BILD heeft hij al een akkoord bereikt met Bayern over een overstap in de zomer. Hij gaat een vijfjarig contract tekenen in de Allianz Arena. De bedoeling is dat hij als tweede keeper gaat fungeren bij Der Rekordmeister, zodat hij kan wennen aan de club.

In overleg met Manuel Neuer (33) zal Nübel bovendien geregeld speeltijd krijgen. Zodra zijn illustere landgenoot, die ook doorbrak bij Schalke, in 2023 een punt zet achter zijn loopbaan, moet hij definitief het stokje overnemen. Voor Schalke is het transfervrije vertrek van Nübel een hard gelag. Hij kwam in 2015 over van Paderborn en groeide de afgelopen seizoenen uit tot steunpilaar en aanvoerder bij Die Königsblauen.

Schalke heeft er naar eigen zeggen alles aan gedaan om de Duitse jeugdinternational tot een langer verblijf te bewegen. "Na de gesprekken van de afgelopen maanden met Nübel en zijn zaakwaarnemer zijn we niet heel verrast door dit besluit. We respecteren zijn keuze, maar we hoeven het niet te begrijpen", stelt sportief directeur Jochen Schneider.