Amrabat steekt hand in eigen boezem: 'Ik maakte fouten'

Amrabat steekt hand in eigen boezem: 'Ik maakte fouten'

22-12-2019 11:48 Laatste update: 11:54

Sofyan Amrabat slaagde niet bij Feyenoord, maar staat nu in de belangstelling van de Italiaanse topclubs. De 23-jarige middenvelder, die namens Hellas Verona furore maakt in de Serie A, lijkt dicht bij een transfer naar Napoli.

"Ik denk dat bij Feyenoord meerdere factoren hebben meegespeeld", blikt Amrabat bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports terug op zijn tijd in De Kuip. "Ik kwam in een ploeg die kampioen was geworden. Ze hadden een zeer sterk middenveld met het blok El Ahmadi en Vilhena. En Toornstra schoot ze uit alle standen raak. Ik wist dat ik de concurrentie moest aangaan. Dat heb ik vanaf dag één gedaan, ik heb keihard gewerkt."

Dat wierp zijn vruchten af, want de Marokkaanse international kreeg steeds meer speeltijd. "Maar toen we problemen kregen op de rechtsbackpositie, vroeg de trainer of ik daar wilde spelen. Niemand staat boven het team, dus dat heb ik gedaan." Daar kwam Amrabat niet altijd goed uit de verf. "Maar ik moet in de spiegel kijken. Ik ben kritisch op mezelf, ik heb op die positie fouten gemaakt. Misschien dacht ik teveel als middenvelder. Ik maakte tegen Ajax een fout, dat mag niet. Ook al ben ik geen rechtsback. Ik begrijp dat de trainer mij er dan uithaalt."

Amrabat heeft daar naar eigen zeggen van geleerd. "Je verliest nooit. Je wint of je leert. Ook al is het op dat moment heel erg pijnlijk." Via Club Brugge kwam de middenvelder bij Hellas Verona terecht, waar hij indruk maakt. De Italianen hanteren een vraagprijs van twintig miljoen euro, bevestigt Amrabat, die op weg lijkt naar Napoli. "Ik moet op korte termijn een keuze gaan maken."