Firmino dompelt landgenoten in rouw tijdens verlenging: Liverpool wint club-WK

Firmino dompelt landgenoten in rouw tijdens verlenging: Liverpool wint club-WK

21-12-2019 21:11 Laatste update: 21:34
5

Liverpool heeft het kalenderjaar 2019 afgesloten als de beste club ter wereld. De regerend Champions League-winnaar trok voor het eerst in de geschiedenis het WK voor clubteams naar zich toe: Copa Libertadores-winnaar Flamengo moest na de verlenging pas buigen: Roberto Firmino maakte de enige treffer van de wedstrijd.

De mannen van Jürgen Klopp hadden de halve finale tegen het Mexicaanse Monterrey pas in de extra tijd beslist. Dit leek zaterdag opnieuw te gebeuren: arbiter Abdulrahman Al Jassim wees vlak na het ingaan van de blessuretijd naar de stip, na een overtreding van routinier Rafinha op Sadio Mané.

Bankzitter Divock Origi zag echter hoe de arbiter – op aanraden van de VAR – zijn beslissing herzag.

De vrije trap leverde niets op, waardoor het intense, gelijk opgaande treffen zonder doelpunten eindigde. Tijdens de eerste verlenging sloeg Liverpool alsnog toe: Jordan Henderson brak de Flamengo-defensie open met een pass op Sadio Mané, die op zijn beurt Firmino vond: de Braziliaan bleef kalm en deed zijn landgenoten veel pijn met de 1-0. Liverpool verdedigde de krappe marge met verve en de overwinning kwam niet meer serieus in gevaar tijdens de resterende twintig minuten.

Veel tijd om na te genieten is er echter niet voor The Foxes: donderdag staat alweer het veelbelovende Boxing Day-treffen met Leicester City op het programma. Doordat The Foxes eerder op de zaterdag verloren van Manchester City, kan Liverpool het gat met de nummer twee vergroten naar liefst dertien punten.