Barcelona kent geen moeite met Alavés, Messi imponeert met parel

21-12-2019 17:57
1

FC Barcelona heeft in het eigen Camp Nou simpel afgerekend met Deportivo Alavés. De ploeg van trainer Ernesto Valderde liep simpel uit naar een 4-1 overwinning. Lionel Messi maakte daarnaast zijn 50e treffer van het kalenderjaar 2019.

Barcelona had niet lang nodig om de score te openen. Antoine Griezmann schoot na ongeveer een kwartier spelen knap raak om de 1-0 op het scorebord te zetten. Op slag van rust maakte de vervanger van De Jong, Arturo Vidal, de 2-0. Hij dribbelde het strafschopgebied van Alavés in en schoot de bal snoeihard in de lange hoek achter keeper Fernando Pacheco.

Na rust leek Barcelona de focus echter even kwijt. Pere Fons bracht de gasten weer terug in de wedstrijd, maar dat was voor Barcelona het sein om even wat gas bij te geven. Via Lionel Messi kwam de ploeg op 3-1. De Argentijn dribbelde richting het doel van Alavés met een aantal verdedigers van de uitploeg achter zich aan, maar was ongrijpbaar. Hij krulde de bal op prachtige wijze achter Pacheco.

Het slotakkoord was voor Luis Suárez, die vanaf de strafschopstip zorgde voor de 4-1 eindstand.