Sevilla wint zonder moeite op bezoek bij Mallorca

21-12-2019 15:06

Sevilla heeft op bezoek bij RCD Mallorca een belangrijke 0-2 overwinning geboekt om de aansluiting met Barcelona en Real Madrid te houden.

Mallorca probeerde fel te beginnen tegen Sevilla, maar na de eerste vijf minuten namen de bezoekers de wedstrijd over. Er werden een aantal kansen gecreëerd en het was Diego Carlos die de gasten op een terechte 0-1 voorsprong kopte halverwege de eerste helft. De verdediger reageerde alert op een hoekschop van Éver Banega en kopte de bal in het doel voordat de uitkomende Mallorca-keeper Manolo Reina eraan kon komen.

Ook na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Sevilla domineerde, had het meeste balbezit en kwam na iets meer dan een uur spelen op 0-2. Banega mocht achter de bal gaan staan na een overtreding in het strafschopgebied van Mallorca. De wachtte keurig op de keeper en schoot de bal vervolgens rustig rechtdoor in het doel.

fTot scoren kwamen beide ploegen vervolgens niet meer, al kreeg Mallorca-middenvelder Lago Júnior nog een levensgrote kans om de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Hij schoot van dichtbij over het doel. Aan Sevilla-zijde kwam in de blessuretijd van de wedstrijd Nemanja Gudelj nog binnen de lijnen.