Ik ben ook niet naïef: volgend seizoen spelen Berahino en Larin hier niet meer

"Ik ben ook niet naïef: volgend seizoen spelen Berahino en Larin hier niet meer"

Gepubliceerd: zaterdag 21 december 2019 om 13:40za 21-12-2019 om 13:40

Club Brugge, Royal Antwerp FC, KAA Gent en Standard Luik lijken zekerheden voor Play-Off 1. Sporting Charleroi staat daar qua naam misschien wat onder, maar de Henegouwers staan ook bijzonder hoog. Zo zouden KV Mechelen, KRC Genk, het kwakkelende RSC Anderlecht en Zulte Waregem de strijd aanbinden voor het laatste ticket. Die laatste staat er momenteel het beste voor. 

Na negentien speeldagen is Essevee immers knap zesde, met 31 punten. Daarmee telt het evenveel punten als KV Mechelen, drie meer dan Genk en liefst acht meer dan Anderlecht. Volgens Davy De fauw kan Zulte Waregem zelfs nog beter. "Als Davy dat zegt, dan kan ik dat bevestigen", beaamt trainer Francky Dury in Sportwereld. "We komen van ver als je ziet waar we stonden in augustus. Hoever deze groep kan geraken, weet ik niet. Het zijn de jongens met ervaring zoals Bossut, De fauw en Seck die onze identiteit bepalen. De rest bloeit open. Dat is de samenvatting van het woord 'team'."

Voorin rekent Dury op de klasse van enfant terrible Saido Berahino en ontdekking Cyle Larin. "Na een gesprek met leidersfiguren als De fauw, Deschacht, Berahino en Seck kwamen we tot de oplossing om Saido op de linkerflank uit te spelen. Hij is geen linksbuiten, maar speelt als een type-Sadio Mané. Toen Berahino aankwam, hadden we Larin en Oberlin al gehaald", doet Dury het tactische verhaal. "Berahino is een intelligente voetballer, dus hij weet hoe hij dat moet oplossen op de linkerkant. Dat de groep gelooft in deze oplossing, versterkt alleen maar ons verhaal."

Revelatie uit Canada
Met Larin heeft Dury dan weer, eerder onverwacht, een goudhaantje rondlopen in de spits. "Ik zei hem al: je krijgt veel trappen, maar dat is omdat je een goeie speler bent", lacht Dury. "Harbaoui kon daar beter mee om, maar hij deelde ook zelf wat uit. Ik ben ook niet naïef: volgend seizoen spelen Berahino en Larin hier normaal gezien niet meer."

Larin kwam deze zomer toe in Waregem en ontpopte zich meteen tot een erg waardevolle speler. Opvallend is dat de centrumaanvaller niet alleen doelpunten maakt, maar ook zijn medespelers doelpunten aanbiedt. Daardoor staat de balans van Larin voorlopig op zeven goals en evenveel assists.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie haalt PO1?

(173 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws