Bölöni weet wie Mbokani moet vervangen op Stayen: Hij traint, speelt en scoort

Bölöni weet wie Mbokani moet vervangen op Stayen: "Hij traint, speelt en scoort"

Gepubliceerd: zaterdag 21 december 2019 om 13:00za 21-12-2019 om 13:00

Laatste update: zaterdag 21 december 2019 om 13:12za 21-12-2019 om 13:12

Royal Antwerp FC heeft nog twee wedstrijden voor de boeg om 2019 met een knal af te sluiten. Volgende week wacht een thuisduel met RSC Anderlecht, zondag trekt The Great Old naar Sint-Truiden. Dat moet het wel doen zonder dé aanvalsleider: Dieumerci Mbokani.

Mbokani liep tegen te veel gele kaarten aan en is dan ook geschorst voor het duel op Stayen. Dat betekent ongetwijfeld een aderlating voor Antwerp. Laszlo Bölöni had het liever anders gezien, maar doet alvast niet geheimzinnig over zijn vervanger. Dat wordt Zinho Gano. "Dieu is de beste. Maar Zinho Gano is al acht jaar prof. Hij traint, speelt en scoort. Wat kan je nog meer vragen?", bant Bölöni elke twijfel in Het Laatste Nieuws.

De 26-jarige Gano werd deze zomer pas aangetrokken door Antwerp als doublure voor Mbokani. Omdat de Congolees tot op heden zowat alles speelde, bleven de speelminuten voor Gano beperkt. De boomlange spits kwam nog maar tot 59 minuten, verspreid over vijf invalbeurten. Op STVV zal hij dus voor het eerst starten.

Gano was wel al van waarde voor Antwerp, want op bezoek bij KAA Gent maakte hij in de absolute slotseconde 1-1 gelijk. Twee weken later prikte hij opnieuw, al ging het toen om de overbodige 0-4 bij Waasland-Beveren. Overigens was het gelijkspel tegen Gent de laatste keer dat Antwerp punten verspeelde. De rest van de voorbije acht wedstrijden (competitie en beker samen) gingen allemaal gewonnen.

Poll

Is Gano de beste vervanger voor Mbokani?

(343 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws