Wolf: Ik begrijp geen Nederlands, dus moet ik me er niet druk om maken

Wolf: "Ik begrijp geen Nederlands, dus moet ik me er niet druk om maken"

21-12-2019 12:43
6

Hannes Wolf is inmiddels zowat een maand aan de slag als trainer bij KRC Genk. Een schokeffect bracht de Duitser zeker niet teweeg na de malaise onder voorganger Felice Mazzu, maar de voorbije weken pakte Genk wel zes op zes in de competitie. Wolf is stilaan aangepast aan ons land.

Nochtans was het verschil tussen Duitsland en België minimaal, verzekert Wolf. "Het Belgisch voetbal lijkt fel op het Duitse. Heel intensief, met veel duels, heel pragmatisch ook. Je moet tegen iedereen tot het uiterste gaan. Wie Cercle het zowel Standard als ons moeilijk zag maken, zal niet kunnen geloven dat het de rode lantaarn is", aldus de Genk-coach bij Het Belang van Limburg.

Als regerend landskampioen in crisis zijn veel ogen gericht op Genk. Hoe gaat Wolf daarmee om? "Druk moet er zijn, die hoort bij voetbal op dit niveau. Bovendien heb ik bij Stuttgart en HSV in andere omstandigheden gewerkt. Het zijn prachtige clubs met een schitterende aanhang. Maar dat zorgt op moeilijke momenten natuurlijk voor een enorm spanningsveld. De media spelen daar op in, in Hamburg waren er drie concurrerende kranten. Dan wordt alles uitvergroot. Hier misschien ook, maar ik begrijp geen Nederlands. Dus moet ik me er al niet druk om maken", besluit Wolf.

Wolf blijft er dus kalm onder, al werd die druk voorganger Mazzu mogelijk wel fataal. Bovendien speelde het de ex-trainer van Sporting Charleroi parten dat hij een gebrekkige kennis van het Nederlands had. Daar lijkt Wolf zich dus minder van aan te trekken.