Kums ziet Gent nog ver komen: De kern is kwalitatief beter dan in kampioenenjaar

Kums ziet Gent nog ver komen: "De kern is kwalitatief beter dan in kampioenenjaar"

21-12-2019 12:21
1

Zondag is het weer tijd voor een nieuwe Slag om Vlaanderen. KAA Gent draait momenteel uitstekend, maar staat wel al tien punten achter op rivaal Club Brugge, dat bovendien nog een wedstrijd te goed heeft. Eigenlijk kan Gent dus enkel tevreden zijn met een overwinning zondag.

Sven Kums, één van de uitblinkers op het Gentse middenveld, beaamt dat. "Voor onszelf, maar ook voor de competitie zou het goed zijn dat we winnen", aldus Kums bij Het Laatste Nieuws. "Brugge heeft ook al een paar keer een mindere match gespeeld, maar als je elke keer de nul houd, zie je dat niet in de resultaten. Gelukkig zetten wij een heel sterke reeks neer thuis. Alleen tegen Antwerp lieten we twee punten liggen", somt de spelverdeler op.

Sommige Gentse fans dromen ongetwijfeld van een herhaling van het succes van 2015. Toen pakten de Buffalo's hun eerste en (voorlopig) enige landstitel, met Kums als patron op het middenveld. De huidige ploeg lijkt zeker niet minder sterk dan die van toen. "Neen, kwalitatief zeker niet", bevestigt Kums. "In ons kampioenenjaar telden we op dit moment van de competitie minder punten dan nu. De kern is kwalitatief beter dan toen, maar nu heb je die andere ploeg, die het veel beter doet dan toen", verwijst de voormalige Gouden Schoen nog naar Club Brugge.