Antwerp gaat Mbokani nieuw contract voorschotelen: We willen dat hij blijft

Antwerp gaat Mbokani nieuw contract voorschotelen: "We willen dat hij blijft"

21-12-2019 11:34
2

Dieumerci Mbokani (34) is één van de outsiders voor de Gouden Schoen. Volgens Luciano D’Onofrio, sportief directeur bij Royal Antwerp FC, moet de Congolees de persoonlijke trofee zelfs winnen. Ook spreekt de man zich over de toekomst van Mbokani op de Bosuil.

Zo is een winters vertrek van Mbokani absoluut niet aan de orde. "Mbokani blijft in januari zeker bij ons", steekt D’Onofrio van wal in Het Nieuwsblad. Meer nog: Antwerp wil de topschutter zelfs een nieuw contract voorschotelen. "We gaan hem op het einde van het seizoen weer proberen te verlengen. Wij willen dat hij blijft, hij wil blijven."

Gouden Schoen
Ondanks zijn 34 lentes maakt Mbokani nog steeds furore. "Hij is nog beter geworden. Hij voelt de wedstrijden perfect aan en heeft aan maturiteit geworden. Hij kent zijn lichaam perfect en zijn leven is in evenwicht. Voor mij is er geen twijfel: hij moet de Gouden Schoen winnen. Mbokani is de grote favoriet", aldus de sportieve baas van Antwerp.

De prestaties en cijfers van Mbokani spreken voor zich, aldus D’Onofrio. "Met wat hij vorig seizoen in de play-offs liet zien en nu is hij topschutter. Wat hij wekelijks laat zien, zie je niet veel op de Belgische velden. De intelligentie, zijn doorzicht, zijn opportunisme. Het maakt van hem de beste speler in onze competitie. Je kan er toch niet omheen?", besluit hij.