Ndongala spreekt voor het eerst: “Drie seconden ogen sluiten en ik mocht weg”

Ndongala spreekt voor het eerst: “Drie seconden ogen sluiten en ik mocht weg”

21-12-2019 07:14
14

Dieumerci Ndongala is naar de B-kern verwezen van KRC Genk. De aanvaller spreekt voor het eerst over zijn situatie tegenover Het Laatste Nieuws.

“Genk schildert mij nu af als een onruststoker, als iemand die een negatieve impact zou hebben op de groep, dat klopt niet”, begint Ndongala. “Ik ben er helemaal niet op uit om een rekening te vereffenen, maar ik wil ook niet doorgaan voor een rotte appel.”

Ndongala legt uit: “Vorige week zaterdag, de dag dat we tegen Waasland-Beveren speelden, heeft er zich een klein incident voorgedaan tijdens de theorie van de coach. Ik was niet gefocust, ik was afgeleid en ik heb een paar seconden mijn ogen gesloten. Drie seconden, meer niet. Ik was zeker niet in slaap gevallen.”

“Wolf keek me even aan en ging daarna verder met zijn uiteenzetting”, gaat Ndongala verder. “Ik wilde mij meteen na de theorie verontschuldigen, maar op dat moment had de coach er geen oren naar. Op weg van het hotel naar het stadion heeft hij mij gezegd dat ik meteen mocht vertrekken.”

Intensiteit
Na de gewonnen wedstrijd van KRC Genk tegen Waasland-Beveren (4-1) gaat Ndongala op gesprek met Dimitri De Condé en Hannes Wolf. “Daar hebben ze mij duidelijk gemaakt dat ze mij twee zaken verwijten. Het incident tijdens de theorie de dag voordien én een gebrek aan intensiteit de afgelopen trainingsweek.”

“Met dat laatste ben ik het absoluut niet eens”, verdedigt Ndongala zich. “De donderdag na Napels was de enige echte training en ik erken dat ik op dat moment niet top was. Ik had al twee nachten amper geslapen, omdat er problemen ­waren met mijn zoontje.”

Niet correct behandeld
Ndongala vindt dat hij niet correct is behandeld. “Voor elke training moeten we een vragenlijst over onze gemoedstoestand invullen op een tablet. Ik heb aangeven dat ik vermoeid was, dan vind ik het niet correct om mij net op dat moment een gebrek aan intensiteit te verwijten.”