Mignolet met lof voor Anderlecht-collega: Hij haalde kans na kans uit zijn goal

Mignolet met lof voor Anderlecht-collega: "Hij haalde kans na kans uit zijn goal"

20-12-2019 17:46
7

Club Brugge won afgelopen donderdag makkelijk op het veld van RSC Anderlecht 0-2.  Doelman Simon Mignolet slaagde er opnieuw in om zijn netten schoon te houden. Toch zag de Rode Duivel dat Club Brugge pas na rust afstand nam van Anderlecht.

"Ons plan was om hier snel te starten om snel een doelpunt te prikken. Maar Hendrik Van Crombrugge haalde hier met behulp van al zijn ledematen kans na kans uit zijn goal. Je weet dat het hier dan nog moeilijk kan worden. Het was immers belangrijk voor Anderlecht om via de beker nog iets van hun seizoen te maken", aldus Mignolet op de website van Club Brugge.

Eén minuut na rust bracht Ruud Vormer zijn team op voorsprong, waarna Club Brugge het rustig kon uitspelen. "Iedereen is gedisciplineerd ook zijn verdedigende taken blijven uitvoeren. De jongens zijn rustig gebleven, en na de koffie klaren we hier met een snel doelpunt al bij al eenvoudig de klus."

In de halve finale volgt nu Zulte Waregem. "We moeten zorgen dat we in die duels opnieuw ons hoogste niveau halen, want ze zullen op en top gemotiveerd zijn. Wij willen echter in elke competitie mee spelen om de prijzen, dus ook in de beker gaan wij voluit voor de finale", is de ambitie bij Club Brugge duidelijk, aldus Mignolet.