'Hertha wil met winterse transfer einde maken aan bizarre situatie bij Arsenal'

'Hertha wil met winterse transfer einde maken aan bizarre situatie bij Arsenal'

20-12-2019 13:15

Hertha BSC heeft een oogje op Granit Xhaka. De middenvelder staat er niet al te best op bij Arsenal en kan in de winterse transferperiode mogelijk terugkeren in de Bundesliga.

Volgens Engelse en Duitse media, waaronder The Telegraph, heeft Hertha serieuze interesse in Xhaka, die volgens BILD zelfs al aan zijn medespelers bij Arsenal heeft verteld dat hij gaat verkassen. De dagen van de Zwitserse international bij Arsenal lijken al langer geteld na een opmerkelijk optreden in oktober.

Xhaka werd in het thuisduel met Crystal Palace (2-2) door zijn toenmalige coach Unai Emery gewisseld na een woordenwisseling met supporters, die de wissel wel konden waarderen. De aanhang van Arsenal had al geen hoge pet op van Xhaka vanwege zijn wisselvallige prestaties, maar is inmiddels helemaal klaar met de middenvelder. Na zijn wissel trok Xhaka zijn shirt uit en stormde hij direct richting de kleedkamer, een actie die ervoor zorgde dat hij de aanvoerdersband kwijtraakte.

Mogelijk biedt Hertha, dat momenteel dertiende staat in de Bundesliga, uitkomst. Volgens Sky Germany hopen de Duitsers op een financieel aantrekkelijke deal gezien de uitzichtloze situatie in het Emirates Stadium. Want ook onder de verwachte nieuwe coach Mikel Arteta is het maar zeer de vraag of er nog plaats is voor de afgezette aanvoerder.