UPDATE: ‘KV Oostende verdient amper een cent aan Canesin'

UPDATE: ‘KV Oostende verdient amper een cent aan Canesin'

19-12-2019 14:44 Laatste update: 20-12-2019 20:15
7

Het zou zomaar kunnen dat Fernando Canesin zijn laatste wedstrijd gespeeld heeft in de Jupiler Pro League. De Braziliaan wordt door KV Oostende uit de selectie gehouden voor de verplaatsing naar KV Mechelen vanwege transferperikelen.

KV Mechelen en KV Oostende kijken elkaar vrijdagavond in de ogen in het AFAS-stadion, maar Canesin zal dus niet van de partij zijn. Er gingen al geruchten de ronde dat de aanvallende middenvelder aan het onderhandelen zou zijn met een club uit zijn vaderland.

'Er zijn vergaande onderhandelingen over een vertrek van Fernando Canesin naar zijn thuisland Brazilië. Hij behoort dan ook niet tot de selectie', bevestigt KVO op de eigen webstek. Over welke Braziliaanse club het gaat, is niet duidelijk. Een vermoeden is er wel.

Zo komt er mogelijk een einde aan ruim acht jaar Canesin in de Jupiler Pro League. De Braziliaan maakte in mei 2011 zijn debuut voor RSC Anderlecht tegen Sporting Lokeren. In de zomer van 2013 zette hij de overstap naar het net gepromoveerde Oostende. In totaal heeft Canesin 246 wedstrijden in de JPL op de teller.

Selectie Oostende: Ondoa, Dutoit, Faes, Milovic, Sane, Ndenbe, Bataille, Neto, Palaversa, Jonckheere, Vandendriessche, Banda, Boonen, Vargas, Hjulsager, Sakala, Sylla, Akpala. 

Update: Het Laatste Nieuws meldt dat Fernando Canesin eerstdaags een contract zal tekenen bij het Braziliaanse Club Athletico Paranaense. Afgelopen zomer wilde KVO nog niet meewerken aan een transfer maar nu wel. De kustclub hoopt alsnog een kleine vergoeding te vangen. Canesin is al naar zijn thuisland vertrokken om medische tests af te leggen.

Update: KVO staat op het punt om afscheid te nemen van Canesin. Veel zal de kustploeg daar echter niet voor krijgen. Volgens Het Nieuwsblad bood Atlético Paranaense afgelopen zomer nog 300.000 euro voor Canesin. Nu moet KVO zich tevreden stellen met minder aangezien de Braziliaan nog maar zes maanden contract heeft.