Eredivisie stelt zich de vraag: 'Moet Vormer weer opgeroepen worden voor Oranje?'

Eredivisie stelt zich de vraag: 'Moet Vormer weer opgeroepen worden voor Oranje?'

19-12-2019 13:35 Laatste update: 13:49
23

Ruud Vormer verkeert alweer in bloedvorm. Op een doelpuntje in de Jupiler Pro League blijft het weliswaar wachten, maar als foerier kent de Nederlander zijn gelijke niet. In de competitie zit Vormer nu al aan dertien assists.

Met dat aantal is de spelmaker van Club Brugge de absolute assistkoning uit de JPL. Eerste achtervolger Vadis Odjidja (KAA Gent) staat 'slechts' op zeven stuks. De impact van Vormer op Club is dan ook enorm: in bijna één op de drie treffers van Blauw-Zwart levert onze noorderbuur de beslissende pass af. Straffe cijfers.

Dat blijkt ook stilaan weer door te dringen in Nederland. Zo vraagt de Eredivisie zich via haar officiële Twitter-kanaal af of Ronald Koeman Vormer niet opnieuw een kans moet geven bij Oranje. Dat is intussen al ruim een jaar geleden. Op de website van de Eredivisie wordt Vormer uitgelecht als 'Ex-Eredivisiespeler van de Week'.

Tussen mei en oktober 2018 mocht Vormer vier keer opdraven voor het Nederlandse efltal. Dat leverde wisselende reacties op. De Gouden Schoen van 2018 verscheen in vriendschappelijke potjes tegen Peru en Italië aan de aftrap. In de Nations League mocht Vormer dan weer een kwartiertje invallen tegen Frankrijk.