Kortrijk wipt Union uit de Beker van België dankzij laat doelpunt van Kagelmacher

18-12-2019 21:53 Laatste update: 21:56

KV Kortrijk heeft zich op het nippertje kunnen plaatsen voor de halve finales van de Beker van België. De ploeg van Yves Vanderhaeghe won met 0-1 op het veld van Union Saint-Gilloise. Het winnende doelpunt van Kagelmacher viel pas in de absolute slotfase.

Tijdens een kansrijke eerste helft was het eigenlijk een wonder dat er niet gescoord werd. Beide ploegen kregen uitstekende kansen. Kortrijk kon op voorsprong komen via Mboyo, maar hij schoot hoog over na een knappe actie van Ocansey. Bij Union had Fixelles brute pech. Hij kopte een uitstekende voorzet van Tabekou staalhard tegen de paal.

De tweede helft kwam veel trager op gang en er vielen veel minder kansen te noteren. Union kwam dreigen via Tabekou, maar scoren lukte niet. Kortrijk was na de pauze veel minder aanwezig en mocht in de slotfase van geluk spreken dat Tabekou opnieuw miste. De spits schoot eerst op doelman Jakubech en in de herneming zelfs ver naast een leeg doel.

De wedstrijd leek op weg naar verlengingen, maar Kortrijk kon alsnog toeslaan en op een diefje winnen in het Dudenpark. Kagelmacher maakte de verlossende goal na een hoekschop. Union probeerde nog te reageren, maar was niet meer in staat om nog te scoren. Kortrijk wél, maar het doelpunt van Ocansey werd afgekeurd.

Daar maalden de Kerels uiteraard niet om. Kortrijk plaats zich -met een gelukje- voor de halve finales van de Beker van België.