Clement over treffen met Anderlecht: Een verplaatsing als een andere

Clement over treffen met Anderlecht: "Een verplaatsing als een andere"

18-12-2019 20:49

Philippe Clement kan donderdagavond tegen RSC Anderlecht weer rekenen op Krépin Diatta. De Senegalees is opnieuw wedstrijdfit, maar Clement weet nog niet of hij zal meespelen. De trainer van Blauw-Zwart heeft wel vertrouwen in een goede afloop tegen Anderlecht. 

"Diatta heeft getraind, we zullen zien of hij morgen kan spelen", vertelde Clement volgens Het Nieuwsblad tijdens een persconferentie. Een verplaatsing naar Brussel is nooit gemakkelijk voor Club Brugge, dat vorig seizoen voor het eerst in meer dan twintig jaar kon winnen. "Ik ben vooral blij dat het gezaag over die statistiek over is", vertelde Clement daarover. "Zelf heb ik al twee of drie keer gewonnen op Anderlecht en met Genk werd ik er kampioen. Voor ons is dit een verplaatsing als een andere."

"Voor Anderlecht is het nog meer dan voor ons een match van alles of niets", vervolgde de trainer van Blauw-Zwart. "Ze zullen er een echte cupmatch van willen maken. Maar ik steek geen energie in wie wel of niet zal spelen bij de tegenstander, we zorgen dat we op alles voorbereid zijn. Je mag ons gerust favoriet noemen, maar dat is dan op basis van wat mijn spelers de laatste maanden allemaal gepresteerd hebben."

"De jongens mogen gewoon niet denken dat ze op één been door de competities zullen gaan. Als dat gebeurt, gebruik ik enkel de gasten die er op twee benen zullen staan. We staan waar we staan door er elke match vol voor te gaan. En dat mogen we niet laten verzwakken", besloot Clement.