'Premier League lonkt voor Genkenaar: interesse van Southampton en Crystal Palace'

'Premier League lonkt voor Genkenaar: interesse van Southampton en Crystal Palace'

18-12-2019 17:00
4

Joakim Maehle kon na het sterke titeljaar bij KRC Genk rekenen op de interesse van Southamton FC. De Premier League-club probeerde afgelopen zomer de rechtsachter weg te plukken, maar dat lukt niet. Deze winter gaan The Saints mogelijk een nieuwe poging wagen bij Genk.

Sky Sports weet namelijk dat Southampton nog steeds aan de komst van Maehle denkt. Genk wilde met het oog op de Champions League na Ruslan Malinovskyi, Leandro Trossard en eerder al Alejandro Pozuelo geen verdere sterkhouders laten vertrekken. Southampton overweegt een nieuwe poging in januari.

The Saints krijgen echter af te rekenen met concurrentie. Uit de Premier League heeft ook Crystal Palace Maehle op het verlanglijstje staan. Beide clubs stuurden al een scout naar de Luminus Arena om de Deen aan het werk te zijn. Ondanks de mindere prestaties van zowel Genk als Maehle (in tegenstelling tot vorig seizoen) zijn zij overtuigd van zijn kunnen.

Nieuw contract
Genk zit alvast in een aardige onderhandelingspositie. Zo tekende Maehle in Limburg een contract tot medio 2023, waardoor de vraagprijs voor de rechtsachter niet min zal zijn. De marktwaarde van Maehle wordt momenteel geschat op negen miljoen euro.