Alle eersteklassers krijgen Pro League+ label, behalve STVV en Cercle Brugge

Alle eersteklassers krijgen Pro League+ label, behalve STVV en Cercle Brugge

18-12-2019 12:10
1

Veertien van de zestien clubs uit de Jupiler Pro League ontvingen deze week het Pro League+ label. Enkel Cercle Brugge en STVV ontvingen geen label voor clubs die het voorbije jaar een kwaliteitsvolle communitywerking opzetten met aandacht voor de lokale context, duurzame partnerschappen en activiteiten.

Voetbalclubs houden zich niet alleen bezig met het spelen van het spelletje. De belangrijkste maatschappelijke doelstelling van de Pro League is om haar clubs een rol te laten opnemen als tot geloofwaardige sociale actor met duurzame, structurele partnerschappen en projecten.

'De Pro League voorziet hiervoor begeleiding, onder meer via een partnerschap met de Vrije Universiteit Brussel. Zo kunnen clubs zowel bij de opmaak als de evaluatie van hun beleidsplan ondersteuning genieten van de vakgroep Sport & Society van de VUB', klinkt het bij de Pro League.

Een jury bekijkt alles en deelt daarna het Pro League+ label uit. zeventien ploegen kregen het label. STVV en Cercle Brugge waren daar uit 1A niet bij. KAS Eupen kreeg het label voor de eerste keer. Beerschot, Oud-Heverlee Leuven en KSV Roeselare hielden de eer van 1 B hoog.

De clubs die het Pro League+ label 2019 onvingen:
- KAA Gent
- Beerschot VA
- Club Brugge
- KRC Genk
- Waasland Beveren
- OH Leuven
- Standard de Liège
- KSV Roeselare
- KV Kortrijk
- Zulte Waregem
- Sporting Charleroi
- RSC Anderlecht
- KV Oostende
- KAS Eupen
- KV Mechelen
- Royal Excel Moeskroen
- Antwerp FC