Dringen voor Buta: 'Volgende Premier League-club denkt aan rechtsback'

Dringen voor Buta: 'Volgende Premier League-club denkt aan rechtsback'

18-12-2019 09:43
2

Bij Royal Antwerp FC is Aurélio Buta bezig aan een sterk seizoen. Dat levert de rechtsachter de nodige interesse op. Volgens Gazet van Antwerpen denkt nu ook Leicester City aan Buta.

Bij de ploeg van Dennis Praet en Youri Tielemans is Ricardo Pereira momenteel de rechtsachter. Leicester wil de Portugees niet kwijt, maar ook voor hem is er al voldoende interesse. Onder meer José Mourinho ziet in hem een versterking. De manager wil Pereira naar Tottenham Hotspur halen.

Indien Pereira The Foxes verlaat, zal Leicester actief moeten zijn op de transfermarkt. Op het lijstje van mogelijke opvolgers staat de naam van Buta. Eerder kon Buta al rekenen op de interesse van onder meer Wolverhampton, Watford en Southampton.

Antwerp huurde Buta eerst van Benfica. Daarna nam het de vleugelverdediger definitief over. Dit is seizoen is de Portugees een vaste waarde in het team van Laslo Bölöni. Hij speelde al achttien wedstrijden de Jupiler Pro League. Daarin was hij goed voor één doelpunt en vijf assists.