Dury lacht over zijn briefje aan Bossut: Het was een kunst om het goed te doen

Dury lacht over zijn briefje aan Bossut: "Het was een kunst om het goed te doen"

18-12-2019 07:27

Zulte Waregem heeft zich dinsdag geplaatst voor de halve finales van de Beker van België. In de kwartfinales tegen Charleroi gebruikte Francky Dury een briefje om zijn troepen te instrueren. Sammy Bossut deed er geheimzinnig over, maar Dury zelf niet.

Aan de Gaverbeek haalde Zulte Waregem het met 2-0 van Charleroi. Op tien minuten van het einde bij een 1-0 stand kwam het briefje van Dury het veld in. Bossut nam het grondig door, hield de nul en zag zijn ploeg nog verder uitlopen in de extra tijd. Dury geeft nu toe dat het met zijn tactiek te maken had. "We speelden mandekking op de stilstaande fases. Toen Nicholson in kwam, moesten we schuiven", aldus de trainer van Zulte Waregem bij Q2.

Via via kwam het briefje bij Bossut terecht. Na de match lachte Dury: "Het is kunst om dat goed te doen. Ik heb geleerd als je dat meegeeft met een speler wordt dat niet doorgegeven. Wat is er gemakkelijker om hier via de achterkant Bossut te bereiken. Enkele jongens stonden toch op te warmen en zo kwam het makkelijk bij Bossut terecht. Voor mij gaat het vooral om het feit dat het duidelijk is", aldus nog Dury met een brede glimlach op zijn gezicht.