Croky Cup: Zulte Waregem wint van Sporting Charleroi en bekert verder

17-12-2019 22:35
4

In de Croky Cup stonden Zulte Waregem en Sporting Charleroi tegenover elkaar. Essevee won de wedstrijd met 2-0 en bekert verder.

In de beginfase werd er meteen gescoord. Fall legde de bal binnen, maar stond in buitenspelpositie. De VAR, die sinds deze ronde er bij is, moest niet tussenbeide komen. Er waren in de eerste helft wel een paar kansjes, maar een hoogstaande cupmatch was het niet.

Vlak na rust werd de wedstrijd opengebroken. Saido Berahino verschalkte doelman Pennetau met een mooie schijnbeweging en legde de bal van een schuine hoek binnen. Zo’n twintig minuten voor tijd had Massimo Bruno de gelijkmaker aan de voet, maar hij schoot over.

Charleroi probeerde nog wel naar voren te drukken, maar een gelijkmaker kwam er niet meer. In de slotfase zorgde Larin nog voor de bevrijdende 2-0. Bovenop de nederlaag zag Karim Belhocine ook hoe Fall en Ilaimaharitra geblesseerd naar de kant moesten.