Deschacht moet kwartfinale van beker missen: Dat heeft de ploeg nodig

Deschacht moet kwartfinale van beker missen: "Dat heeft de ploeg nodig"

17-12-2019 19:41
1

Zulte Waregem speelt dinsdagavond zijn kwartfinale in de Beker van België tegen Sporting Charleroi. De ploeg van Franky Dury kan daarvoor niet rekenen op Olivier Deschacht, die buiten strijd is met een schouderblessure. De linksvoetige verdediger zal gemist worden.

"Deze blessure is echt klote. Tot voor kort pakten we punten zonder echt top te zijn. Maar nu zijn we echt goed bezig, het zit goed in mekaar. Ik durf zeggen dat we voor de top zes gaan", vertelde Deschacht aan Het Laatste Nieuws. "Jammer dat ik net nu uitval, want ik breng op het veld ook een beetje over wat de trainer wil."

"Dury heeft er na Anderlecht een bepaalde visie proberen in te steken, waar ik 100% achter sta. Ik probeer iedereen op het veld op zijn plaats te zetten, ik praat ook veel met de andere spelers over de manier van spelen. We zijn echt professioneel bezig. Mijn kwaliteiten zijn wel vervangbaar, maar mijn ervaring niet. Ik ben niet de snelste, de sterkste of de beste, maar ik speel met mijn ervaring wel slim. Dat heeft de ploeg nodig", besloot Deschacht.