Joos ziet het somber in: 'Club Brugge en KAA Gent hebben 20 procent kans'

Joos ziet het somber in: 'Club Brugge en KAA Gent hebben 20 procent kans'

17-12-2019 13:26
11

Club Brugge is in de Europa League gekoppeld aan Manchester United en KAA Gent aan AS Roma. Mooie affiches, maar Filip Joos ziet het echter somber in voor de Belgische clubs in Europa.

Manchester United
The Mancunians wonnen op Manchester City. "Vorige week op City was United enorm gefocust en won het met 1-2. Als er al een kans voor Club is, dan is dat mocht United het licht opnemen. Maar United beseft dat de Europa League de weg naar de Champions League is, ze zullen er vol voor gaan.”

“Bij de eerste 4 eindigen in de Premier League zal immers moeilijk worden”, gaat Joos verder. “Het is een ploeg met waanzinnig veel talent. Het heeft geweldige voetballers, maar ze wisselen goeie met minder goeie momenten af. De kansen zijn 80%-20% voor United."

AS Roma
Ook KAA Gent heeft een stevige tegenstander. "Roma blijft een heel goeie ploeg Zaniolo is de hoop van het Italiaanse voetbal. Pellegrini heeft het grootste aantal assists. Je hebt kleine Kluivert. En dé man is aanvoerder Dzeko. Die speelt als een soort spelverdeler in de spits. Als Dzeko draait, draait iedereen.”

“Er is maar 1 probleem: hij moet alles spelen. Soms zie je dat hij moe wordt. Ik denk dat de krachtverhouding dezelfde is als bij United-Club. Als een Belgische club doorstoot, is dat van het niveau van AA Gent dat enkele jaren geleden doorstootte tegen Tottenham”, aldus Joos tijdens Extra Time.