Anderlecht-product breekt los in Nederland: Moeilijke relatie met Ferrera

Anderlecht-product breekt los in Nederland: "Moeilijke relatie met Ferrera"

17-12-2019 11:30
11

Willem II staat dit seizoen op een straffe derde plaats in de Eredivisie. Ook de jonge Belg Mike Trésor Ndayishimiye draait er mee. Het jeugdproduct van Anderlecht doet van zich spreken in Nederland.

Als coach van de nationale U19 kent Gert Verheyen hem heel goed. "Hij heeft het niet altijd makkelijk gehad bij de jeugd en had bij de beloften bij Anderlecht een moeilijke relatie met Emilio Ferrera. Hij is zeer zelfbewust met veel zelfvertrouwen, wat vaak wat neigt naar een bepaald soort nonchalance", legt hij uit bij Sporza.

Trésor is duidelijk een ruwe diamant. "Hij is moeilijker te coachen. In die zin dat je hem best niet te veel opdrachten geeft en hem toch een beetje zijn goesting laat doen. Dan is hij op zijn best. Hij is een goede speler. Hij speelt nu op de tien, dat kan hij zeker. Maar niet vanuit een spelmakersrol, meer als tweede spits. Hij verdeelt niet alles met passing, daarvoor houdt hij te veel van de eigen actie. Als het drie keer mislukt, probeert hij het ook een vierde of vijfde keer."

Verheyen twijfelt wel nog steeds of Trésor het zal maken. "Ik had hem als coach bij de U19, Johan Walem riep hem ook al 2 keer op bij de U21. Hij heeft zeker veel talent, maar hij beantwoordt niet altijd aan de fysieke normen van het voetbal van vandaag, wat trainers vaak verwachten. Waardoor er ook wel trainers zullen afknappen."