Golden Boy 2019: 'Vier clubs wilden 120 miljoen euro voor hem betalen'

Golden Boy 2019: 'Vier clubs wilden 120 miljoen euro voor hem betalen'

17-12-2019 11:14
1

João Félix werd onlangs verkozen tot Golden Boy 2019 door het Italiaanse Tuttosport en ontving de prestigieuze award maandagavond. Volgens zijn werkgever Atlético Madrid was het niet makkelijk om Félix afgelopen zomer weg te kopen bij Benfica.

Atlético betaalde 120 miljoen euro voor het supertalent, en lichtte daarmee de vastgestelde afkoopsom in zijn Benfica-contract. "Er waren meer dan vier clubs bereid om die 120 miljoen euro te betalen voor João Félix", zegt sportdirecteur Andrea Berta in gesprek met Tuttomercato. Ook clubs als Manchester City en Juventus waren serieus geïnteresseerd in Félix.

"We moesten de speler en de familie overtuigen, en zijn blij ze hebben gekozen voor de ontwikkeling van João en niet voor hun bankrekening. We danken hen dat ze voor Atlético hebben gekozen", aldus Berta. De pas twintigjarige Portugese aanvaller speelde dit seizoen dertien wedstrijden in La Liga, en scoorde twee doelpunten. In vier Champions League-duels was hij ook tweemaal trefzeker. Félix is als winnaar van de Golden Boy 2019 de opvolger van Matthijs de Ligt, die de prijs afgelopen jaar won.