Louwagie: Wij zijn blij met deze affiche, al is het evident dat Roma favoriet is

Louwagie: "Wij zijn blij met deze affiche, al is het evident dat Roma favoriet is"

16-12-2019 22:54
6

De Europa League leverde KAA Gent een erg aantrekkelijke loting op. In de 1/16e finales van het toernooi neemt het huidige nummer drie uit de Jupiler Pro League het op tegen AS Roma. Manager Michel Louwagie is in de wolken met die tegenstander.

Dat doet toch even de wenkbrauwen fronsen, aangezien Gent niet bepaald fijne herinneringen heeft aan Roma. In 2009 gingen de Buffalo's over twee duels met liefst 10-2-cijfers ten onder tegen de Romeinen. In Gent werd het toen 1-7 ... "Ik denk dat we nu toch een pak meer ervaring hebben, Champions League gespeeld en achtste finale Europa League nadat we Tottenham uitgeschakeld hebben", wuift Louwagie de twijfels weg bij VTM NIEUWS.

"De club is grondig veranderd: betere infrastructuur en omkadering", gaat Louwagie verder. "De ploeg die toen speelde, kan je totaal niet vergelijken met deze. We zijn blij met deze affiche. Het is evident dat AS Roma de favoriet is, maar wij gaan onze huid duur verkopen", verzekert hij. Gent heeft het voordeel dat het eerst naar de Italiaanse hoofdstad trekt en daarna de kans krijgt om het in de terugwedstrijd af te maken of recht te trekken.