UEFA straft Feyenoord weer: lege vakken tijdens volgende Europese thuisduel

UEFA straft Feyenoord weer: lege vakken tijdens volgende Europese thuisduel

16-12-2019 22:10

Feyenoord is wederom zwaar gestraft door de UEFA na de Europa League-wedstrijd tegen Young Boys. De Rotterdammers moeten het de eerstkomende Europese thuiswedstrijd doen zonder vakken Q, R, S, T en U en krijgen een geldboete opgelegd.

Tijdens de wedstrijd tegen Young Boys werd er in bepaalde vakken vuurwerk afgestoken. De UEFA heeft besloten Feyenoord wederom een straf op te leggen, zo meldt de club op de website.

De vakken Q, R, S, T en U blijven leeg tijdens de eerstvolgende Europese wedstrijd. De UEFA Control, Ethics and Disciplinary body straft Feyenoord hiermee voor de gebeurtenissen op de tribunes tijdens de wedstrijd tegen Young Boys. De club krijgt daarnaast een boete opgelegd van 36.000 euro. De Rotterdammers kregen deze straf vanwege het afsteken van vuurwerk (20.000 euro) en het blokkeren van de trappen (16.000 euro).

Feyenoord heeft nog een voorwaardelijke straf open staan, waardoor ze de eerstkomende uitwedstrijd in Europa zonder publiek moeten spelen. Deze straf werd eerder al opgelegd vanwege de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd tegen Young Boys.