UPDATE: ‘KRC Genk gaat opnieuw rond de tafel met verstoten Ndongala’

UPDATE: ‘KRC Genk gaat opnieuw rond de tafel met verstoten Ndongala’

16-12-2019 20:15 Laatste update: 21-12-2019 08:45
12

Afgelopen weekend raakte bekend dat KRC Genk Dieumerci Ndongala uit de A-kern heeft gezet. De reden daarvoor is inmiddels ook geweten.

Bij Het Nieuwsblad komt men met meer details na het debacle-Ndongala. Zo geeft het dagblad aan dat de beslissing om Ndongala uit de A-kern te zetten komt na zijn gedrag tijdens de tactische bespreking voor de match tegen Waasland-Beveren.

Ndongala zou zich niet professioneel hebben opgesteld en zat er maar ongeïnteresseerd bij. Coach Hannes Wolf sprak hem daarop aan en weerde hem uit de selectie voor de partij tegen Waasland-Beveren. Niet naar de zin van Ndongala, die het stadion meteen zou verlaten hebben.

Genk besloot daarop om Ndongala ook uit de A-kern te zetten. Een winters vertrek zou na het hele debacle een realistische optie zijn.

Update: Volgens Het Nieuwsblad zal KRC Genk na de wedstrijd tegen KAS Eupen opnieuw rond de tafel gaan zitten met Dieumerci Ndongala. Momenteel zit hij in de B-kern. “Dieumerci is een goed mens, ik blijf hem met respect behandelen. Maar ik verwacht meer beroepsernst van hem. Net als zijn medespelers moet hij maximaal met zijn vak bezig zijn”, vertelt coach Hannes Wolf. Eerder deed Ndongala al zijn boekje open over de situatie.