Vanderbiest opgepakt: 'Rijbewijs voor twee weken kwijt'

Vanderbiest opgepakt: 'Rijbewijs voor twee weken kwijt'

16-12-2019 19:25
8

Zondagavond is Fred Vanderbiest gearresteerd. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De trainer van RWDM zou met een glas teveel zijn wagen willen nemen. Dat vond de politie geen goed idee.

Een ooggetuige doet in de krant zijn verhaal. Volgens de persoon was de trainer boven zijn theewater en aan het schreeuwen. Hij zou ook bloeden aan zijn hoofd. De politie probeerde Vanderbiest te bedaren, maar dat lukte niet. Nadat hij zich verzet had, zouden zeven agenten nodig geweest zijn om Vanderbiest te arresteren.

De lokale politie bevestigt dat er een tussenkomst was, maar geeft geen verder commentaar. Volgens de advocaat van Vanderbiest, Sven Marty, werd zijn client slechts kortstondig opgepakt.

Ruzie met vriendin
Mary spreekt over een conflict tussen Vanderbiest en diens vriendin. "Hij wou toen huiswaarts keren met zijn wagen, maar agenten hebben hem dat afgeraden omdat hij een pint te veel had gedronken. Hij is toen te voet vertrokken, maar heeft dan de fout gemaakt om toch zijn auto te willen recupereren. Toen is hij even opgepakt. Maar om 22.30 uur was hij alweer vrij. Zijn rijbewijs is hij voor twee weken kwijt", aldus Mary.

Vanderbiest werkt momenteel als trainer bij RWDM. Eerder was hij ook actief bij KV Mechelen, KV Oostende, Antwerp en Roeselare.