'Chelsea moet ondanks luxepositie haast maken met megatransfer Aké'

'Chelsea moet ondanks luxepositie haast maken met megatransfer Aké'

16-12-2019 17:15

Chelsea moet haast maken als het Nathan Aké terug wil halen naar Stamford Bridge. In het contract van de Nederlander bij Bournemouth staat een terugkoopclausule, maar Chelsea kan deze clausule alleen nog in de winterse transferperiode activeren.

Aké maakte in 2017 de overstap van Chelsea naar Bournemouth. The Blues wisten dus wel een terugkoopclausule te bedwingen en kunnen de centrale verdediger volgens The Atletic terughalen voor een bedrag van ruim 47 miljoen euro.

Mocht Chelsea daadwerkelijk gebruik willen maken van die clausule, dan moet er snel gehandeld worden in Londen. De afspraak verloopt namelijk komende zomer, waardoor de Londense grootmacht in de winterstop toe zal moeten slaan.

De 24-jarige Aké kent een uitstekend seizoen en is een belangrijke pion voor Bournemouth, dat op de veertiende plaats staat in de Premier League. Daarnaast is de verdediger een vaste waarde in de Oranje-selectie van bondschoach Ronald Koeman, al moet hij Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt doorgaans voor zich dulden. Ook Manchester City zou interesse hebben, al ontkende manager Josep Guardiola dat vorige week.